Pages

Morning Talk .




" Tie zaman sekarang tak macam dulu kan . Zaman sekarang ni memang sayang boleh dibeli . Mindset zaman sekarang ni matrealistik or whatever . Ayah ibu duit dekat anak means sayang anak . The more money the more love. Sebab apa , sebab tak sanggup tengok anak orang lain ada , anak sendiri takde. So mindset dari kecil dah disetkan love is all about money . Tak dapat disayang . "

" Same goes to couple , selalu bagi hadiah so maknanya sayang tu banyak la "

" Bila dah tak sayang "

" Takde dah bagi hadiah "

" Bukan nak salahkan manusia "

" Tapi tuhh tanda akhir zaman , tanda kiamat dah dekat . Dunia akan dikejar . "

" Thats what i mean "

" When you have more , the love is less "

" But when you have less "

" The love is bigger "

" Is not the matter of things or price "

" Is like you put gamble on everything "

" Memory time money places friends family everything "

" Too put sometime with a big love "

" Is not as easy as you think "

" And "

" No matter what you do "

" Your effort "

" If it doesnt mean to be happen "

" It will not be happen "

" Its in HIS hand "
" Sebenarnya love ke sayang ke semua tu adalah perasaan "

" Dan perasaan tu "

" Ada link dengan mindset "

" So semuanya apa yang berada dalam minda jela kan "

" Bila kita buat sayang tu boleh dibeli "

" Then sebab tu lah kita melekat dengan who ever have more money "


0116
24052015


No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik