Pages

Letter For Future Me In Degree .





Assalamualaikum .


Congrats kau dah habis foundation . Lepas pahit manis payau diri kau dekat foudation gombak tuhh . Segala benda yang kau buat dah harungi . Aku ucap tahniah . Sepayah mana atau seperit mana , kau dah berjaya harungi selama dua tahun. High fivee !! Hehe .

So , a few things you need to know .


Value thing di sekeliling kau .
Benda tuhh mungkin nampak kecil atau simple di mata kau , tapi hargai laa . Sebab kau tak tahu, sometimes benda tuh laa yang akan jadi besar dan terus besar .

Being Nice to Everyone .
Yeah , aku tahu . Kita memang jenis yang bukan mesra alam dengan orang pun . Payah nak senyum and sometimes emosi tak stabil . Tapi still remember , teguhnya ukhuwah bila teguh nya ikatan kita dengan orang lain. So siapa jea dia , even ada benda yang kau tak puas hati dengan dia . Be nice , you never know when people will change .

Think others before you think yourself .
Normal kalau kita fikir diri sendiri dulu sebelum orang , tapi try fikir orang dulu . As like kisah kawankawan nabi semasa di peperangan bila diaorang dahaga . They think other people first , never act for themself first , other come first . So , try and continue trying to be better .

Go towards to become better muslimah .
Banyak benda kau belajar dekat foundation , in usrah or without usrah . Apply it and continue better than that . In case , kalau kau dah lupa pasal semua amalan kau . Semoga kau baca post ni and try balik jadi diri kau yang dulu . Semoga kau kekal dengan belajar pahitnya tarbiyah supaya kau tahu manisnya madu iman .

Hee .
You know better what happen
So belajar tahu asal usul .
Ingat dari mana kau berpijak dan sampai mana kau berpijak .
Jangan drive sampai lupa nak tengok side and back mirror .
Tanpa benda tuhh ,
Kau tak akan bertapak dekat mana kau berdiri sekarang .


Byebyee . Takee care .




No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik