Pages

Study . Life . Merapu .




Assalamualaikum .


Hyee . Its me again .
Aku baru lepas jea exam Mate semalam .

Mate - setengah orang boleh gila dengan mate , like kawan aku . Kawan aku yang ambil mate , yeah boleh laaa , aku tengok diaorang pun dah macam separuh gila , separuh sihat walafiat . Bila aku tanya ' how mate ' *awakwardsilent* ' boleh laaa ' - ' aku zombie , aku zombie ' -' mate make my brain injured ' . So , ada jea kan orang yang belajar mate jadi gila kan ?

Tapitapi , aku bukan nak cakap , kau bila belajar jadi gila .
Aku just nak cakap .


Nak berjaya tuhh susah ,
pain  , hardworking , miserable ,
ask anyone ? Mana ada siapa yang berjaya tanpa usaha ?
Lain laa kalau kau genius ,
tapi genius sekali pun ,
kau tak genius semua benda ,
ada jea benda yang kau tak tahu .
tak mungkin kau pandai semua subjek .


Tapi ,
kalau kau nak berjaya SPM .
Kau kena conquer semua subjek ,
tapi tak bermakna kau kena pandai semua subjek ,
ada subjek kau kena belajar usaha ,
ada subjek yang diri kau memang neautral dapat pick up apa yang cikgu cakap .
ada yang tak .
And .
Kalau result kau baik ,
tak semestinya kau akan masuk overseas or U .
Sometime luck also win .


Tapi , kau tak boleh give up lak kan ?
So , hmmm ..


Life is hard .
But
Life also simple .
Have pain , have joy and have sad .
Feel the life maybe .
More safe and at least make you happy , right ?


Aku ?
Aku dah celaru dengan mate and akaun .
Thats why aku jadi macam nehh .
Aku seorang yang tak suka study . Tapi aku suka belajar . Notice the diffrent ? ptfff .

So ,
Happy Reading .
The End .


Love xx
Crazy Cik Atiee .




No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik