Pages

Coretan penguat semangat pada diri sendiri :)



Hye , lets think for a while .

What happen if i do bad in my SPM ?
Where i have been ?
Apa yang mak ayah aku cakap ?

Ehh , wait noo .

Apa yang kawankawan mak ayah aku akan cakap ?

' Anak cikgu tapi pelajaran ? Suruh anak orang berjaya , anak sendiri ? '

Klise , but its true .

But , it also true sekarang kau ada diploma , degree or sijil apaapa tak menjanjikan kau perkerjaan yang bagus , tak menjanjikan kau akan hidup senang nanti , tak menjanjikan kau apaapa . Itu yang aku nampak , itu yang aku rasa . Sebab benda tuhh , yeah maybe boleh change something but at last it ended up dekat diri sendiri . But , heyy again , aku tak kerja lagi , so apa yang aku tahu ?

Hmm .

Sometimes , aku rasa aku dalam satu kitaran hidup yang takde apa apa , aku bangun , pergi kelas , balik kelas , study and tommorrow aku buat benda yang sama . Lifeless , tapi akhirnya itu ended up pada diri aku , kalau aku rasa macam benda tuhh lifeless , ia akan menjadi lifeless . Tapi kalau aku cakap pada diri , lets do something interesting today ,  it will diffrent . Seeing something in diffrent contact lens will make you happy , i guess .


Enough of merapu .

Main point of post aku hari nehh adalah , SEMUA BENDA YANG BERLAKU ADALAH PADA DIRI SENDIRI . Kalau kau rasa kau nak benda tuh , kau kena strive laa nak dapatkan benda tuhh . And kalau kau rasa hidup kau dah macam bosan , kau kena isi diri kau dengan benda yang berguna . Learn something new every day , and make each of your day have meaning on it . It will make you happy and of course dont forget to be grateful for your life . Cause when you be grateful everything will be okay :)



KEEP CALM

BE HAPPY

AND 

KEEP BEING AWESOME 

:)


No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik