Pages

Errrr . Emmm . Huwaaaa !





Holaaa ! Holiiii ! Hyeeee :)


Assalamualikum .


Laptop aku still tak dapat wifi . Waaaaaa :'(


Never mind , aku hidup lagi even tadee internet ! Muahahaha . Im still alivee , jyeahhh :)


Noww , aku nak cerita sesuatu . Ermm mmm , macam mana nak cerita ekk ? Hidup aku disini ? just usuall me , talking , speaking , eating . And and aku rasa aku lagi banyak makan di sini berbanding dekat rumah ! Waa . rosak plan nak diet . Ermm mm . Never mind . My mean point writing this entry is , aku nak cerita . Erm emm mmm . Aku bukan nak buka khilaf sendiri . Tapi just benda yang buat aku terfikir .




Culture shock ? Tuhh dah macam over sangat , aku bukan pindah luar negara pun . Just banyak benda dekat sinie yang buat aku terfikir . Something yang aku tahu benda tuhh dosa , tapi aku still buat . Example

- nak pergi dewan makan , kena pakai stokin . Ermm mmm , i mean tolong lah , pleasee laa , pergi kedai makan jea kudd , takkan nak pakai stokin berbagai . Then , macam tudung ? Alaaa . selama nehh , kalau aku pakai tudung macam biasa pun tadee salahnya kan ? bukan aku tak tutup aurat . Aku still pakai tudung , tapi perlu kea labuh berbagai bagai tuhh ? Perlu kea ? Ehem !



- bacaan . Kalau korang nak tahu masuk UIA , kena ada bacaan . Ada ujian baca al - quran . Korang akan ditest baca alquran , and then tengok laa . Kalau korang baca tak elok , pergi kelas tilawah , kalau elok sikit pergi fardu ain . Kalau elok banyak , pergi study circle . And kalau korang pergi tilawah , korang kena bacaa .... bacaa ... bacaa .. balik huruf ijaiah . Mean , aliff , baa , taa . Korang kena baca balik . Tapi benda nehh aku tak kisah sangat , tapi benda lain , just macam tasbih kirafah , umul khitab , al mathurat , bacaan nehh dan  bacaan lain lain . Benda tuhh nampak macam , alaa , alaaa benda tuhh nanti nanti laa . And something ada benda tuhh aku tak tahu benda yang aku tak tahu . tapi tapi lepas kak tuhh baca kan , aku macam . ekkk , doa nehh kea , nama dia benda tuhh rupanya . Hahaha , maluumaluu >_< And , dia punya kerbekatan pahala .... Hmmm .

- and something more like that . Sini kalau tak tahu nama orang tuh panggil sister dan brother . Bukan macam sister dan brother yang macam hooo brooo , hyee broo , luu sihat . No , bukan macam tuhh . Something like yang sedap didengar dan bonding yang yangg .. yang ... Hmmm . And and , aku bukan nak kata , sometimes benda nehh mungkin nampak simple , tapi the part bila habis sesuatu , someone yang korang rarely kenal , dan orang tuhh bukan sangat kenal orang , peluk doa benda yang baikbaik dalam masa yang sama . Emmm emm , the feeling hanya Allah know .



aku bukan yang pandai buat ayat sangat . tapitaip , entah laa . aku nak sampaikan . tapi aku tak tahu korang faham ke tak . Sebab aku pun kadangkadang tak faham apa yang aku rasa . Its complicated . Aku still berfikir , and aku still adapt dengan suasana sini . Aku bukan laa baik sangat , and aku bukan jahat sangat . Aku manusia biasa yang tahu apa ituu itu hukum dan adat islam . tapi yang tidak mempratikkan nya . Ehem ! Wajib terasaa , ahaha :)





Itu jea . Kalau boring . Tak payah baca anyway !




No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik