Pages

#SuratUntukDiri


Hey diri .

Kenapa suka sangat tidur lambat ? Pagi esok mula laa , bangun lambat . Terkejar sana , terkejar siniee . Nanti yang payah diri sendiri kan ? Heshheshh , dirimu sungguh degil betul -.-'


 Btw , kau okay wahai diri ?

Masih lagi kea kau menangis malammalam atas semua dosadosa mu , wahai diri ?
Masih lagi kea kau purapura ketawa , untuk tutup kesedihan kau , wahai diri ?
Masih lagi kea dirimu purapura kuat , supaya manusia tidak kasihan dekat kau ?
Masih lagi adakah dirimu yang dulue , wahai diri ?

Now , kau sedang berubah ek , diri ? Banyak petunjuk yang Allah bagi untuk kau , supaya kau berubah , sana sini , semua pasal agama dan lainlain . Tapi kenapa laa kau kadangkadang kau degil , wahai diri ?

Yea , sometimes nak ubah something yang dah jadi darah daging , amat payah kan diri ? Yeah , tapi aku tahu kau boleh buat diri . Kau kan kuat , tabah , tegap , dan gagah . Hahaa , ini semua poyo ! Tapitapi , at least kau cuba kan diri ? Fake it until you make it .


Lagi 3 hari , result nak keluar kan diri ? Kau dah ready ? Kau dah ready untuk expectations dari orang sekeliling . Kau dah ready dengan manusia yang akan compare result kau ? Yang akan perli kau ' untung laa . kau pandai . kau tuhh senang tangkap ' . Kau dah ready nak mengadap muka umi dan ayah , cikgucikgu , kawankawan dan orang lain yang berharap untuk kau . Kau rasa kau dah berjaya kea untuk buktikan kepada kepada orang lain  , yang kau dah buat yang terbaik ? Dan yang paling penting , kau dah ready untuk tengok hasil usaha kau selama ineh ? O.o

Diri . Kehidupan ini pahit , memenatkan dah penuh dengan ketidak puasaan . Tapi , kalau dikau ambil secebis yang baik dalam sesuatu yang pahit , InsyaAllah , akan ada kebaikan yang mendatang . Manusia selalu tidak suka makan ubat , tapi ubat yang pahit itulah yang akan membuatkan kita sihat dan kuat . Jadi , jangan hidup dengan menyesali sesuatu yang lepas , tapi ambil laa itu sesuatu pengajaran dan move onn .

Livee onn , live onn forever .
Wish you luck on this thursday . Hope you get straights A . InsyaAllah . Aaminn .

180313 . 0307 a.m .
xoxo , Ayee Atiee .


Ps : Aku hantar satu surat nehh dekat tumblr nehh . Check this out #SuratUntukDiri
No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik