Pages

Qouestion .


Hyee and asslamualaikumm .


Bila aku baca balik , apa yang aku tulis . Aku perasaan yang aku banyak tulis pasal ' dia ' in bracket right ? And bila aku dah break  , aku baru perasaan yang my life banyak berkisar tentang dia jea and aku masa tuhh aku jarang realise tentang kawankawan aku .

Aku ingat masa aku pergi lawatan , aku jalanjalan dengan kawankawan aku , then dia panggil aku dan aku tinggal macam tuh jeaa kawankawan aku . Tapi kau boleh senyum lagi atas bas , macam aku tak buat salah jea kaan ?  Pheww , sorry and thanks at the same time :)



Somehow , dekat sekolah masa pagi aku terlihat satu scenario yang membuat kan aku terdiam sekejap pagi tuhh . Masa aku tengok tuhh , aku sedih gila tapi aku diamkan jea . Aku bukan tak nak cerita dekat korang , tapi aku lebih suka simpan . Aku belajar untuk simpan semua tuhh , tapi its turn prefectly bila aku jumpa beberapa orang yang cakap dekat aku ' atiee , kau selalu nampak jea happy , tapi dalam hati aku tahu kau tak . let it goo , atiee '

Yup , this type of people yang aku betulbetul aku sayang . Aku jarang lepak dengan diorang , tapi diaorang boleh faham aku prefectly . Aku tak perlu cakap , diaorang dah faham yang aku tengah sedih , bila aku luah dekat diaorang , diaorang faham dan diaorang tahu macam mana nak comfort kan aku dengan seadanya . Im not ask for a prefect friend , but i get the prefect in imperfect way .




Kita tak akan pernah sedar orang yang ada disisi kita , until kita ada kesusahan atau kepayahan . Yup , memang setengah orang cakap dekat aku ' untungg laa pandai , untungg laa mak bapak kan kayaa ' . tapi korang faham tak perasaan bila mak bapak  bagi ' high expectation dekat korang ? ' , bila cikgucikgu cakap  dekat korang , yang korang terbaik dan mahukan yang terbaik dari korang ? Korang faham tak perasaan bila kawan korang cakap , yang korang lagi pandai dan boleh buat yang tak baik dan munculkan suasana yang amat tidak menyenangkan ? Korang faham tak , bila orang sekeliling bagi high expactation untuk korang score dalam exam ? Do you understand that feeling ?

Tahu tak , bila aku fikir semua nehh , aku rasa nak menjerit jea . Aku pernah rasa satu time yang aku memang tak larat nak bangun dan aku masa tuhh nak angkat bendera putih jea . Masaa tuhh , beban dia hanya Allah jea tahu . Tapi itu pengalaman yang mengajar akuu yang ' jatuh tuhh bukan sebab kita kalah , tapi sebab mengajar kita , macam mana nak berdiri balik :) '




So , kepada semua yang hulurkan tangan dekat aku masa aku jatuh .Kepada semua yang bangun kan aku daripada lena yang panjang . 

Thankss . A big time Thankss . Thankss :'D






No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik