Pages

Kisah disebalik nama ku (':

Assalamualaikumm !

hye !

pagi tadi aku tanya mak aku pasal nama aku . well , actually macam mana nama aku boleh ada ?

aku lahir 22 .7 . 1995
datuk belah ayah aku meninggal 23.7 . 1995

okay , as you all see , sehari selepas aku lahir kan ? :'((

actually , datuk aku meninggal sebab dikatakan datuk aku nehh sangat sayang dekat mak dia iaitu moyang aku , moyang aku meninggal 2.7.1995 . Bulan yang sama tahun yang sama , tapi hari yang berlainan . as youu seee :')



so , disebab kan aku lahir sehari selepas aku meninggal ayah aku pergi balik ke kampung untuk kebumi datok aku . Masa kat sana , ayah aku tanya adik beradik aku pasal nama aku , mulamula nama aku just

' nur hidayah '

simple as that . Tapi ayah aku nak nama aku ada berkaitan dengan datok aku , moyang aku . nama moyang aku ' sidek ' . kalau korang tak tahu maksud sidek , sidek bermaksud ' benar ' sifat nabi MUHAMMAD nehh (:

then , my maksu atau maksaudara menambah Hatimah .

Hatimah bermaksud benar dan kalau nak dikutkan . nenak aku nama timah , yela orang doloodoloo kann ! so , nama aku gabungan nama datuk dan nenek belah ayah aku :)

My name is Nur Hidayatun Hatimah Bt Ab Rahaman

Cahaya Petunjuk yang benar (:


Jangan Jelesss tauuu ! (:


No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik